Felmutattuk az autonómia iránti akaratunkat!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 10-én a negyedik alkalommal szervezett Székely Szabadság Napján több ezren gyűltünk össze Marosvásárhelyen, a Postaréten a székely vértanúk áldozatára emlékezni és emlékeztetni. A sokaság ezután – a rendfenntartó erők biztosítása mellett – a maros megyei prefektúra elé vonult és egy kilenc tagú küldöttség átadta a tüntetés petícióját a kormánymegbízott képviselőjének. Ezúttal az előzetesen kiállított iktató szám (30113/10.03.2017) jelezte, hogy a törvényes határidőn belül válasz is érkezik a petícióra, elindulhat végre az évek óta szorgalmazott párbeszéd.

 

A szervezők nevében köszönjük a meghívottaknak, a felszólaló személyiségeknek, a résztvevőknek, hogy méltósággal, a törvényes rend betartásával, de határozottan álltunk ki alapvető követelésünk, Székelyföld autonómiája mellett.

Külön köszönetet mondunk itthon és a nagyvilágban szervezett szimpátiatüntetések szervezőinek és résztvevőinek, akik Budapesttől Stuttgartig, Sepsiszentgyörgytől Rodostóig, Békéscsabától Münchenig több mint egy tucat helyszínen hasonló megmozdulásokon álltak ki a székely autonómiaküzdelem mellett.

 

Minden elkötelezett támogatónkat biztosítjuk arról, hogy a Székely Szabadság Napját jövőben is megtartjuk, erőt meríteni a székely vértanúk áldozatvállalásából, és – ha kell – békésen, de határozottan felemelni hangunkat közösségi jogaink érdekében.

 

 

Marosvásárhely-Sepsiszentgyörgy, 2017. március 13.

a Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata

SZÉKELY NEMZETI TANÁCS - CONSILIUL NAŢIONAL SECUIESC
SZEKLER NATIONAL COUNCIL

520009 Sepsiszentgyörgy / Sfântu Gheorghe, Konsza Samu utca 21
Tel.: +40 267 318.180, e-mail: office@sznt.ro
2006 - 2010 © Minden jog fenntartva! All rights reserved! Toate drepturile rezervate!

Webhosting:
serverhr.ro