Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága (SZNT ÁB) október 15-én Sepsiszentgyörgyön tartotta soros ülését. A testület meghallgatta Izsák Balázs elnök beszámolóját az elmúlt időszak tevékenységéről, különös tekintettel a tanács tevékenysége kapcsán indult bírósági eljárások helyzetére.

Az Állanó Bizottság döntött arról, hogy a 2016-os évben az EFA- Európai Szabad Szövetségnek ítéli a Székely Nemzeti Tanács által alapított Gábor Áron-díjat, annak elismeréséül, hogy a szövetség a nemzetközi kövélemény tájékotatásával, képviselőinek jelenlétével az autonómiaküzdelem fontos eseményein, politikai támogtása révén következetesen kiáll Székelyföld autonómiája mellett.

Az ÁB meghallgatta Gazda Zoltán, sepsiszéki elnök, főszervező beszámolóját az október 30-án sorra kerülő Székelyföld Autonómiájának Napja szervezési előkészületeiről, majd elfogadta a további tennivalók ütemtervét.

A testület ugyanakkor megvitatta és előkészítette az október 26-án, Marosvásárhelyen sorra kerülő SZNT küldöttgyűlés napirendjét, dokumentum-tervezeteit.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata

Sepsiszentgyörgy, 2016. október 15.

SZÉKELY NEMZETI TANÁCS - CONSILIUL NAŢIONAL SECUIESC
SZEKLER NATIONAL COUNCIL

520009 Sepsiszentgyörgy / Sfântu Gheorghe, Konsza Samu utca 21
Tel.: +40 267 318.180, e-mail: office@sznt.ro
2006 - 2010 © Minden jog fenntartva! All rights reserved! Toate drepturile rezervate!

Webhosting:
serverhr.ro