Székelyföldön biztosan nem lenne parlagon föld

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Székelyföld gazdaságilag is biztosan sikeres lesz, mert közös hagyományokon alapul és az európai példák is ezt igazolják – vélik az SZNT vezetői.

sznt_izsak_balazs_biro_zsolt_b

Gazdaságilag is erős régió lesz Székelyföld, amennyiben joga lesz saját agrár-, gazdasági és pénzügyi politikáját létrehozni és kivitelezni. „Ha lenne regionális gazdasági politikánk, akkor biztosan nem lenne parlagon föld Székelyföldön. Jelenleg az állam nem garantálja a gazda minimális jövedelmét, veszteséges a mezőgazdaság. Dél-Tirol Olaszország legszegényebb régiója volt az autonómia előtt, most pedig az egy főre eső évi átlagjövedelm 50 000 euró, ami 15 000 euróval több az olasz átlagnál. Az alpin térségben nincs kihasználatlan termőföld, ennek ismerjük az okait. Saját üzleteikben saját termékeiket árulják, és visznek máshova is. Ez a helyi agrárpolitika. A székely falu önszervező, ezt bizonyította az árvízkor is, amikor Băsescu államfő is megdöbbent, hogy nem várták karba tett kézzel az állam segítségét” – ismertette az SZNT elnöke, Izsák Balázs (fotón jobbra).

Hozzátette, az SZNT 2003-ban elkészítette a székelyföldi települések jegyzékét, amelyet 2004-ben benyújtottak a parlament elé, ezért ők „nem rajzolgatják a térképet”.

.sic 2012-től?

Izsák Balázs elmondta, az internetes tartománynevek (domainnevek) 2010-re megígért liberalizációját 2012-re halasztották, ezért csak jövőre hozhatók létre a székelyföldi státust használó honlapok.

(Székelyhon, 2011.VI.27.)

SZÉKELY NEMZETI TANÁCS - CONSILIUL NAŢIONAL SECUIESC
SZEKLER NATIONAL COUNCIL

520009 Sepsiszentgyörgy / Sfântu Gheorghe, Konsza Samu utca 21
Tel.: +40 267 318.180, e-mail: office@sznt.ro
2006 - 2010 © Minden jog fenntartva! All rights reserved! Toate drepturile rezervate!

Webhosting:
serverhr.ro