Beidézték az Urmánczy Egyesület csomafalvi tagjait is

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Hetek óta zajlik a Maroshévíz székhelyű Dr. Urmánczy Nándor Egyesület körüli herce-hurca, pontosabban a 3 román civil szervezet által kezdeményezett per az említett egyesület ellen. A román civil szervezetek Urmánczy nevét kifogásolják és azt, hogy az egyesület célkitűzései között szerepel az önrendelkezés ügyének támogatása. A bíróság többször is elhalasztotta a döntést, legutóbb tegnap, június 1-én.

A Dr. Urmánczy Nándor Egyesületnek 3 csomafalvi alapító tagja is van: Borsos Géza-József – alelnök, Ambrus Albert-Árpád – cenzor és Fülöp Sándor – egyesületi tag. A múlt héten értesültünk arról, hogy az egyesület maroshévízi tagjait már kihallgatta a rendőrség.

Ma, június 2-án, a csomafalvi rendőrörs egyik altisztje idézést kézbesített ki Borsos Géza-Józsefnek, Ambrus Albert-Árpádnak és Fülöp Sándornak, hogy június 4-én – éppen június 4-én -, pénteken délben 12 órakor jelentkezzenek Csíkszeredában, a Hargita Megyei Rendőrség Szervezett Bűnözés Osztályán.

Az idézésben nincs beírva, hogy milyen minőségben és milyen céllal vannak a fent említett személyek beidézve, de mivel mindhárman alapító tagjai a Dr. Urmánczy Nándor Egyesületnek és az egyesület ellen per folyik, feltételezhető, hogy ez ügyben akarja őket a rendőrség kihallgatni.

Ambrus Árpád, erdely.ma – 2010. június 02.

SZÉKELY NEMZETI TANÁCS - CONSILIUL NAŢIONAL SECUIESC
SZEKLER NATIONAL COUNCIL

520009 Sepsiszentgyörgy / Sfântu Gheorghe, Konsza Samu utca 21
Tel.: +40 267 318.180, e-mail: office@sznt.ro
2006 - 2010 © Minden jog fenntartva! All rights reserved! Toate drepturile rezervate!

Webhosting:
serverhr.ro