Gyergyóditró Székely Tanácsának Közleménye

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Gyergyóditró Székely Tanácsa megdöbbenéssel és értetlenül veszi tudomásul, hogy minekutána a községi képviselőtestület októberben döntött az autonómiával kapcsolatos helyi népszavazás kiírásáról, a prefektus utasítására most visszavonta eme határozatát.

Most, amikor a román hatalom minden eszközzel a népszavazások megakadályozásán dolgozik, egy ilyen meghátrálásnak különös jelentősége van. A székelység a múltban a kitartásáról, az összefogásról volt híres, s ennek szellemében elvárható lett volna, hogy a prefektusi fenyegetés ellen összefogjanak a gyergyói önkormányzatok, s egységesen álljanak ki azon ügy mellett, amely Székelyföld jövőjét határozza meg. Ezúttal Ditró rossz példát mutatott, de bízunk benne, hogy a Székely Városok Szövetsége ajánlatának szellemében újra kiírják a szavazást jövő márciusra.

Ugyanakkor méltányoljuk a Magyar Polgári Párt ditrói önkormányzati képviselőinek a hozzáállását, hisz ők testületileg kiálltak a népszavazási határozat mellett, s nem szavazták meg a visszavonását.

Gyergyóditró, 2008. XI. 20.

ifj. Simon Sándor
elnök

SZÉKELY NEMZETI TANÁCS - CONSILIUL NAŢIONAL SECUIESC
SZEKLER NATIONAL COUNCIL

520009 Sepsiszentgyörgy / Sfântu Gheorghe, Konsza Samu utca 21
Tel.: +40 267 318.180, e-mail: office@sznt.ro
2006 - 2010 © Minden jog fenntartva! All rights reserved! Toate drepturile rezervate!

Webhosting:
serverhr.ro