Egy embert a gátra!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Búcsú Márton Zoltántól

Gyászol a Székely Nemzeti Tanács. Elhunyt Márton Zoltán, a testület alelnöke, a Marosszéki Székely Tanács elnöke, Makfalva polgármestere. A mindig készséges, mosolygó, másokat is derûre, optimizmusra bátorító fiatal politikus, aki 2003-tól, a Székely Nemzeti Tanács Kezdeményezõ Testületének tagjaként kötelezte el magát Székelyföld autonómiája mellett. Aki a hivatalos felszólításra, távolítsa el Makfalva polgármesteri hivatalának homlokzatáról a székely zászlót, azt mondta, hogy ezt soha nem fogja megtenni. Amikor a büntetõ eljárás veszélyére figyelmeztették a barátai, csak mosolygott: „Vagyonom nincs, tõlem semmit elvenni nem tudnak. Legfeljebb a szabadságomat. De ha eddig elmegy a hatalom, akkor valakinek ezt is vállalnia kell!” Aki Márton Zoltánt ismerte, tudhatta, bár mosolyogva mondja, de amit mond, az halálosan komoly.

Mindig lehetett számítani rá.

Hol szervezzük meg a Székely Majálist? Nyilván Makfalván. Márton Zoltán és csapata vállalja biztosan.

Melyik polgármesteri hivatalra tûzzék ki Marosszéken elsõként székely zászlót?  Nyilván Makfalván. Márton Zoltán és csapata vállalja biztosan.

Honnan induljon szekérkaraván a Székelyek Nagy menetelésére?  Nyilván Makfalváról. Márton Zoltán és csapata vállalja biztosan.

Hol fogadják el elsõként Marosszéken az autonómia mellett kiálló önkormányzati határozatot?   Nyilván Makfalván. Márton Zoltán és csapata vállalja biztosan.

Marosszéken honnan terjedhet ki újra a székely öntudat, a székely hagyományok újjászületése? Nyilván Makfalváról. Márton Zoltán és csapata vállalja biztosan.

A Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését honnan indíthattuk volna méltóbb módon útjára, mint Makfalváról. Márton Zoltán és csapata vállalta.

Hirdesse a székely zászlók csúcsán fekete szalag: gyászol a Székely Nemzeti Tanács. Hirdesse, hogy új katonákat, új védelmezõket keres a székelyek szabadságának üldözött zászlaja. Olyant, aki hittel, harag nélkül, de elszántan vállalja a küzdelmet, szellemi fegyverekkel felvértezve, mint Márton Zoltán.

Gyászolunk, s keresünk közben valakit. Egy embert a gátra.

Marosvásárhely, 2015.I.8.

Izsák Balázs
SZÉKELY NEMZETI TANÁCS - CONSILIUL NAŢIONAL SECUIESC
SZEKLER NATIONAL COUNCIL

520009 Sepsiszentgyörgy / Sfântu Gheorghe, Konsza Samu utca 21
Tel.: +40 267 318.180, e-mail: office@sznt.ro
2006 - 2010 © Minden jog fenntartva! All rights reserved! Toate drepturile rezervate!

Webhosting:
serverhr.ro